Rady
NAKUPUJTE U NÁS

Prodejna

ANIMO Centrum krmiv
Pomezní 282
Areál ZD - K Dálnici
Světice u Říčan

Na prodejně pouze platby HOTOVĚ!

tel. prodejna: 608 315 657

tel. info: 608 315 658

e-mail objednávky:
objednavky@centrumkrmiv.cz

Otevírací doba

PO 9- 16
ÚT zavřeno
ST 9 -18
ČT zavřeno
 15 -18
SO první sobota v měsíci
  9.00-12.00
Změny otevírací 2024

SOBOTA 6.4. OTEVŘENO 9 - 12 H

 

NOVINKY

Již jsme na nové prodejně!

Poplatky za osobní odběr tedy zrušeny.

 

Objednávky nad 10.000Kč vám přivezeme ZDARMA
(Praha + Stř. ČECHY)

Ostatní od 299 Kč s námi

Odesílání přes kurýra od 149 Kč

 

Rady » ANIMO poradna

Hubený klusák 8 let a ČT 19 let - Milada

29.06.2011, 21:28, ANIMO

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně krmení koníků, valáška (Klusák, 8 let) a klisny (ČT, 19 let), oba mají lehkou až střední zátěž, nyní chodí pokud možno každý den alespoň hodinku, jinak jsou celý den ve výběhu.


Než jsem si je koupila dostávali jen seno (odhadem 10kg denně) a valášek k tomu fanku ovsa nebo ječmene. Nyní dostávají seno dle normy, oba granule Energys Relax (pfanku večer) do toho pfanku ječmene a malou odměrku pivovarských kvasnic. Valášek k tomu ještě Hipovit H na kopýtka. Zkoušela jsem přidat i hrstku vojtěšky, ale neosvědčila se(začli mu otékat kopýtka). Ráno dostávají jen odměrku drceného ječmene. Oba mi přijdou hubení a ráda bych, aby se zakulatili a byli v dobré kondici. Mohla by jste mi prosím doporučit další postup při krmení či úpravy KD? I za koníky děkuji, Milada :-)

 

Odpověď:

Dobrý den. granule Energys jsou bohužel prsuvih, obsahuji hodne otrub a zejmena melasy. Celkovy obsah skrobu- pres 35 % omezuje zkrmovani na maximalni pripustnou hodnotu 0,5 kg na den. takze se musi doplnit krmna davka necim jinym. Nelzze krmit pouze temito granulemi tak, aby zvire bylo zdrave a prospivalo dlouhe roky. Kone lze krmit ruzne, pravidla zdrave vyzivy koni jsou vsak jasna a danna a vychazeji z jejich fyziologickych potreb. Vojteska ma skvelou vlastnost, ze odhaluje problemy s lymfou. Paklize koni otecou nohy po krmeni vojteskou, neznamena to, ze chyba je ve vojtesce, nybrz v koni. Tedy ze ma omezenou cirkulaci lymfatickeho systemu. Vysazeni vojtesky problem neresi, jen ten problem neni videt. Alle brzy se objevi nekde jinde. Omezeny lymfaticky system je casovana bomba pro ruzne infekce a zdrav. problemy. Doporucuji tento problem resit zavcas, nez bude pozde (flegmona, chronicke otoky koncetin, chronicke infekce oci apod.). je videt, ze Vasi konici nejsou v dobre kondici a dobrem zdravotnim stavu, doporucui okamzite vysadit nezdrave granule a zaradit pripadne misto nich 1:1 granule Cera Hobby, ktere jsou bez melasy a obsahuji i vojtesku. Navic bych davala ostropestrecovy olej, ktery zrychluje metabolismus, take bych procistila organismus Detox Phytovet. A nasadila vyzivna krmiva jako repne pelety, sladovy kvet a zejmena semena (lnene, slunecnicove). Nic neni nemozne, uvidite, ze po spravne zmene se konici daji do par tydnu do skvele kondice. Staji jen naslouchat jejim potrebam. Je to stejne, jako deti precpavat bilyma rohlikama, cokoladama, sladkostma a divit se, ze nejsou zdravi a ze nemaji postavu akorat. Zkratka kone nelze na vyzive osidit, to lze pomerne u masozravcu, ale u bylozravciu jako jsou kone je vyziva alfa a omega. Kateřina, 17.5. 2011

 
« Zpět


Diskuse: "Hubený klusák 8 let a ČT 19 let - Milada"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře
 
Nahoru