Články
NAKUPUJTE U NÁS

Prodejna

ANIMO Centrum krmiv
Pomezní 282
Areál ZD - K Dálnici
Světice u Říčan

Na prodejně pouze platby HOTOVĚ!

tel. prodejna: 608 315 657

tel. info: 608 315 658

e-mail objednávky:
objednavky@centrumkrmiv.cz

Otevírací doba

PO 12- 16
ÚT zavřeno
ST 9 -18
ČT zavřeno
 15 -18
SO první sobota v měsíci
  9.00-12.00
Změny otevírací 2024

Velký pátek 29.3. otevřeno 15 - 18 h

v pondělí 1.4. zavřeno
 

NOVINKY

Již jsme na nové prodejně!

Poplatky za osobní odběr tedy zrušeny.

 

Objednávky nad 10.000Kč vám přivezeme ZDARMA
(Praha + Stř. ČECHY)

Ostatní od 299 Kč s námi

Odesílání přes kurýra od 149 Kč

 

Články

Přírodní první pomoc

29.08.2015, 12:11, ANIMO

prvni pomoc prirodniV případě zranění, úrazu, poškození kůže je vhodné ihned použít přírodní prostředky na zmírnění následků a rychlejší regeneraci. Při vážných úrazech pochopitelně je nutné se řídit pokynů veterinárního lékaře, ale použití následujících produktů se nevylučuje.

 

Abecední seznam 19 hlavních přírodních bojovníků v první pomoci přináší tento článek.


 

 

Přírodní balíček první pomoci by měl obsahovat:

 

Aloe Vera gel- pro poškození kůže, odřeniny,  spáleniny a otevřené rány

 

Arnica gel - Arnigel - Boiron, vykloubeniny, namoženiny, naraženiny, zlomeniny. Nikdy však nepoužívejte na otevřené rány.

 
Boswellia serrata - český název je kadidlovník pilovitý. Pryskyřice obsahuje  velké množství tzv. boswellových kyselin, které mají protizánětlivé účinky. Použití je tedy vhodné při jakémkoliv bolestivém zranění kloubů, šlach, vazů a pokračovat následujících 30 dnů.
 

Čertovo kopyto má také protizánětlivé a protibolestivé účinky a pomáhá zrychlit proces hojení při zranění.

 

Homeopatikum Apis meliffica 30 CH - při bodnutí včelou, vosou, nadměrném otoku až anafylaktickém šoku. Při nepřiměřené reakci na ovády a bodavý hmyz (ot

oky, bolestivost, puchýře)

 

Homeopatikum Arnica 30 CH při zranění, šoku, zlomeninách, krvácení

 

Homeopatikum Rhus toxicodendron 9-15 CH, 2-3x denně. Lék při pohmožděninách a poraněná vazivového aparátu. Je vhodný také při rehabilitaci po poranění kloubů či operacích.

 

Homeopatikum Ruta graveolens 9-15 CH 2-5x denně. Podpůrná léčba pporanění vazivového aparátu a kloubů. Při traumatech kostních úponů šlach a okolního vaziva. Vhodný při vymknutí.

 

Jilm (Ulmus)- kůra stromu obsahuje vitamíny a minerály a používá se vnitřně i vně. Při průjmu, žaludečních vředech, překyselení a kašli. Vně při poškození kůže, hnisavých a kožních záětech a alergických reakcích. Působí svíravě a protizánětlivě. Používá se v mastích také na bolest svalů, kloubů.

 

Kaštanový gel - k zevnímu ošetření svalů, kloubů, šlach, vazů a měkkých tkání. Používá se na masáže otoků vzniklých úrazem nebo nadměrnou zátěží. Využijete jej i při pokopání či pokousání koně.

 

Kostivalový gel - degenerace kloubů, zlomeniny kostí, bolestivost, kožní parazití a plísně. Používá se pro urychlení regenace buněk,  a pro hojení kostí, kloubů, vazů a šlach.

 

Levandulový ét. olej - použití po hmyzím kousnutí, přisátí klíštěte, spáleniny a zklidnění koní. Najdete u nás na prodejně.

 

Lípa květ - tinktura nebo sušené květy. Při kolikách, horečkách a zklidnění koní.

 

Manuka, také balmín metlatý (Leptospermum scoparium)- používá se při kašli, bronchitidách, obsahuje vysokou koncentraci et. olejů. dobré antimikrobiální, antimykotické, protizánětlivé, protialergické a snad i protinádorové účinky. Používá se při léčbě kožních zánětů, starých zranění, ekzémů, hojení ran, zranění a plísňových onemocnění.

 

Měsíčková mast - na spáleniny, odřeniny, řezné rány, ekzém, plísňové infekce, podráždění kůže

 

Řimbaba obecná (Pyrethrum parthenium)- květina podobná sedmikrásce. Působí proti horečce a protirevmaticky, snižuje bolest, rozšiřuje cévy, podporuje trávení. Nejčastěji se používá v podobě tinktury nebo masti.

 

Tea Tree ét. olej - po kousnutí hmyzem, včelí bodnutí, plísňové infekce kůže. Najdete u nás na prodejně.

 

Vrba bílá kůra a tužebník jilmový (také tavolník) obsahují kyselinu acetylsalicylovou (aspirin). Ta se používá se k léčbě bolesti (analgetikum), proti horečce (antipyretikum) a potlačuje zánět (antiflogistikum).

 

Doporučuj z osobních zkušeností si do Vaší lékárničky první pomoci pořídit alespoň 5 těchto účinných bojovníků (Arnica 30 CH, čertovo kopyto, TeaTree, kaštanový gel, květ lípy), aby jste neztráceli čas v případě naskytnutého problému.

 

Věřím, že Vám můj článek byl přínosem, napište mi svůj názor, poděkování, dejte like na Fb, sdílejte, budu opravdu ráda a a brzy pro Vás napíšu další článek!

 

Sortiment našich bylinek najdete zde



Ing. Kateřina Bergrová
Pula, 2015
 

 
« Zpět


Diskuse: "Přírodní první pomoc"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře
 
Nahoru